Lær at skrive, så du bliver fundet i Google

Hvordan lukker du gæster ind hjemme hos dig? Jeg gætter på at hoveddøren er involveret. Det giver god mening. Alle ved, at det er den mest effektive (og også mest høflige) måde, at komme ind i andres hus på. Men på internettet er reglerne anderledes. Vi smutter ind og ud af hjemmesider gennem kælderdøre og tagvinduer. Ofte via Google søgninger, som sender os lige præcis derhen, hvor vi gerne vil være – og det er sjældent på forsiden. Derfor skal dine undersider være åbne, relevante og optimerede for brugerne.

Hæng på – så hjælper jeg dig med at komme i gang.

Brug de rigtige ord

De rigtige ord, er de ord, som din målgruppe bruger, når de søger på nettet. De fleste af os skriver til helt almindelige mennesker – så brug helt almindelige ord. Ryst den faglige lingo ud af hovedet og skriv, som du ville sige det i telefonen til en kunde – eller forklare det til din mormor.

Vil du nørde lidt mere, kan du med fordel teste nogle af dine nøgleord. De bedste ord har lav konkurrence, men høj søgevolumen og relevans. Hvordan finder man så ud af det? Det skal jeg fortælle dig:

Ord med høj relevans og søgevolumen kan du finde ved at åbne en incognito browser og skrive dine nøgleord i søgefeltet. Se hvilke søgninger Google foreslår på baggrund af dine nøgleord. Du kan hjælpe Google på vej ved at tilføje hv-ord til din søgning.

Se eksempel fra Google:

Tjek også ordenes søgevolumen på searchvolume.io (gratis værktøj).

Ord med lav konkurrence finder du ved at klikke på nogle af de søgninger, Google foreslår. Hvilke svar finder du i søgeresultaterne? Kan du spotte en vinkel, som ikke er behandlet fyldestgørende af andre? Kan du gøre det bedre?

Giv de bedste svar

Hemmeligheden ligger i at give de bedste svar på det, de fleste spørger om. SEO-tekster er et langsigtet benarbejde, men det har et stort pay-off. Når du rammer de rigtige søgeord og holder fokus på brugeren og emnet, kan du begynde at skrive tekster, som du bliver fundet på igen og igen. Det er den slags evergreens, der giver smør på brødet.

Vi spørger Google om alting! Hvad er forsvarsforbeholdet? Hvor meget må man tjene ved siden af SU? Hvorfor kan hunde ikke tåle chokolade? Hvis du kan svare godt og fyldestgørende på din målgruppes spørgsmål, er du godt på vej til side 1 i Googles søgeresultater.

Skriv!

Til tasterne! Det bedste skriveråd jeg nogensinde har fået er helt enkelt: Gå i gang med at skrive. Tekst er bedre end ingen tekst. Så kan du altid rette til og optimere efterfølgende. Men ved du allerede nu, at du kommer til at lide en langsom død, hvis du skal skrive alle dine tekster selv, er du også velkommen til at hive fat i mig – jeg skal nok redde dig. Find mig her – og få hjælp til dine tekster.

Hvis du har glemt alt, hvad du har læst siden overskriften, så bare husk den enkle internet-regel: Hold sidedørene åbne. Der kommer gæster.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *